← Späť

Kučeravý šalát s dressingom z granátového jablka

Alexandra Rymšinová jan 29, 2017

Tento šalát má toľko úžasných ingrediencií, že je mu až ťažké vymyslieť názov. Najpresnejšie by bolo kelový šalát s tamari lososom, pečenou hokkaido tekvicou, avokádom a dresingom z granátového jablka inšpirovaný modernou kalifornskou kuchyňou, avšak to by bol celkom náročný nadpis blogového príspevku. Preto sa vždy sa snažím vybrať tie najdôležitejšie prísady ako jeho súčať, pričom v tomto prípade je to jednoznačne úžasný dresing z granátového jablka. Povýši akýkoľvek šalát na majstrovské dielo! Dokonale sa hodí aj ku špenátu, takže pokiaľ nie ste fanúšikmi kučeravého kelu namixujte si ľubovoľné zelené listy.

UŽ OD 115€

Mesačný stravovací plán a Coaching od odborníkov. Široký výber jedál, presné vypočítané nutričné hodnoty a pravidelné konzultácie sú základom vášho úspechu!

Na šalát potrebujeme

  • 100 g kučeravý kel, tvrdé časti odstránené
  • 100 g očistená hokkaido tekvica
  • 1/2 avokáda
  • 150 g čerstvý losos
  • hrsť slnečnicových semienok
  • hrsť jadierok granátového jablka na dozdobenie

Na dressing potrebujeme

  • 1/2 šálky jadierok granátového jablka
  • 2 PL olivový olej
  • 1 PL tamari
  • 2 PL biely vínny ocot
  • 1/2 čl himalájska soľ
  • 1 čl med

Postup

  1. Najprv pripravíme dresing zmiešaním všetkých ingrediencií, odložíme bokom.
  2. Rozohrejeme rúru na 200°C. Nakrájame tekvicu hokkaido na približne 1,5 cm plátky pre rýchlejšie pečenie (plátky môžete ponechať aj hrubšie a predĺžte čas pečenia).
  3. Tekvicu osolíme, rozložíme na plechu vystlanom papierom na pečenie a posypeme slnečnicovými semienkami.
  4. Lososa vložíme do menšej nádoby na pečenie s alobalom, osolíme a dochutíme 1 PL dresingu. Pečieme približne 20 minút (ja pečiem lososa najprv uzavretého v alobale, v polovici času pečenia ho potom odokryjem na zapečenie vrchnej časti, no tento postup nie je nevyhnutný).
  5. Vo veľkej mise zmiešame kučeravý kel s 1 PL dresingu. Tvrdšie listy kelu je potrebné premasírovať, aby povolili a boli jednoduchšie na konzumáciu.
  6. Na panvici nasucho mierne opražíme slnečnicové semienka, odložíme bokom.
  7. Po upečení tekvice  a lososa ich pridáme do misy ku kelovým listom, pridáme nakrájané avokádo, dozdobíme granátovým jablkom a slnečnicovými semienkami. Pridáme dresing podľa chuti, podávame teplé.

DeepWORK & TotalBODY Víkend

Kombinácia pomalšieho DeepWORKu a dynamického TotalBODY je ideálna pre všetkých milovníkov skupinových cvičení, ktorí nemajú radi stereotyp. A kto to všetko povedie? Nikto iný ako dvaja z najlepších a najskúsenejších inštruktorov na Slovensku, Milan Adamka a Eňa Buzinkay.

Tagy

Alexandra Rymšinová

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY

SÁModSEBA Fit Pobyt
s výťažkom pre deti bez rodín
RZ Tesáre Nové Mlyny

Už od 119 €

2. ročník programovo najnabitejšieho fitpobytu zameraného na jogu, beh, fitness, bojové športy a tiež zdravú stravu. Tak ako minulý rok celý zisk z pobytu poputuje nadácii Provida a teda detičkám bez rodín, o ktoré sa táto nadácia stará v programe Tvoj Buddy.

ZOBRAZIŤ DETAIL >

Joga Pobyt s Jarom Pávekom
Cesta k vlastnej praxi
Tri Studničky****

Už od 369 €

Úplne prvý slovenský joga pobyt s Jarom Pávekom je tu a my sa nevieme dočkať! Toto 4-dňové spojenie jogovej praxe, jogových prednášok a diskusií o všetkom, čo sa jogy aspoň trochu týka, je vhodné tak pre úplných začiatočníkov, ako aj pre pokročilých cvičencov.

ZOBRAZIŤ DETAIL >

Joga Pobyt – Body&Mind Reštart
pre všetkých fanúšikov jogy
Hotel Tri Studničky****

Už od 239 €

Toto víkendové spojenie jogy, aktívneho oddychu, skvelého jedla a ubytovania uprostred nádhernej prírody Demänovskej doliny bude pre váš reštart tým pravým orechovým. Nemáte s jogou alebo iným cvičením skúsenosti? To vôbec nevadí.

ZOBRAZIŤ DETAIL >