← Späť

Kučeravý šalát s dressingom z granátového jablka

Alexandra Rymšinová jan 29, 2017

Tento šalát má toľko úžasných ingrediencií, že je mu až ťažké vymyslieť názov. Najpresnejšie by bolo kelový šalát s tamari lososom, pečenou hokkaido tekvicou, avokádom a dresingom z granátového jablka inšpirovaný modernou kalifornskou kuchyňou, avšak to by bol celkom náročný nadpis blogového príspevku. Preto sa vždy sa snažím vybrať tie najdôležitejšie prísady ako jeho súčať, pričom v tomto prípade je to jednoznačne úžasný dresing z granátového jablka. Povýši akýkoľvek šalát na majstrovské dielo! Dokonale sa hodí aj ku špenátu, takže pokiaľ nie ste fanúšikmi kučeravého kelu namixujte si ľubovoľné zelené listy.

InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Na šalát potrebujeme

  • 100 g kučeravý kel, tvrdé časti odstránené
  • 100 g očistená hokkaido tekvica
  • 1/2 avokáda
  • 150 g čerstvý losos
  • hrsť slnečnicových semienok
  • hrsť jadierok granátového jablka na dozdobenie

Na dressing potrebujeme

  • 1/2 šálky jadierok granátového jablka
  • 2 PL olivový olej
  • 1 PL tamari
  • 2 PL biely vínny ocot
  • 1/2 čl himalájska soľ
  • 1 čl med

Postup

  1. Najprv pripravíme dresing zmiešaním všetkých ingrediencií, odložíme bokom.
  2. Rozohrejeme rúru na 200°C. Nakrájame tekvicu hokkaido na približne 1,5 cm plátky pre rýchlejšie pečenie (plátky môžete ponechať aj hrubšie a predĺžte čas pečenia).
  3. Tekvicu osolíme, rozložíme na plechu vystlanom papierom na pečenie a posypeme slnečnicovými semienkami.
  4. Lososa vložíme do menšej nádoby na pečenie s alobalom, osolíme a dochutíme 1 PL dresingu. Pečieme približne 20 minút (ja pečiem lososa najprv uzavretého v alobale, v polovici času pečenia ho potom odokryjem na zapečenie vrchnej časti, no tento postup nie je nevyhnutný).
  5. Vo veľkej mise zmiešame kučeravý kel s 1 PL dresingu. Tvrdšie listy kelu je potrebné premasírovať, aby povolili a boli jednoduchšie na konzumáciu.
  6. Na panvici nasucho mierne opražíme slnečnicové semienka, odložíme bokom.
  7. Po upečení tekvice  a lososa ich pridáme do misy ku kelovým listom, pridáme nakrájané avokádo, dozdobíme granátovým jablkom a slnečnicovými semienkami. Pridáme dresing podľa chuti, podávame teplé.

Tagy

Alexandra Rymšinová

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY