Hľadáte inšpiráciu na potréningový snack? Dajme si teda dokopy, čo vaše telo po fyzickej námahe potrebuje. V prvom rade sú to bielkoviny, ktoré sa rýchlo trávia a teda aj dostávajú do krvi a do svalových vlákien vyčerpaných po ťažkom cvičení. V druhom rade sú to sacharidy, lebo tie sú základným...
CELÝ ČLÁNOK >Čo potrebujeme 1 hrnček quinoa 1 hrnček červená šošovica 1/2 PL saturejka 3 ks mladá cibuľka 7 ks šampiňóny 1/2 cuketa ghee maslo (príp. kokosový olej) čerstvy tymián čerstvá petržlenová vňať himalájska soľ olivový olej Postup Šošovicu a quinou prepláchneme. Šošovicu varíme v slanej vode so saturejkou, kým nezmäkne. Quinou varíme v slanej vode, kým...
CELÝ ČLÁNOK >Inšpirácia na recepty sa dá nájsť kdekoľvek na internete, receptárov, stránok a food blogov je naozaj dosť. Niektoré ponúkajú zdravé a chutné recepty a niektoré ešte zdravšie a chutnejšie. My sme jeden takýto blog objavili a ihneď sa do neho zamilovali. Dôvod? Jednoduchý. Recepty tu spĺňajú všetko, čo my ako...
CELÝ ČLÁNOK >O cvikle a jej účinkoch sme si už napísali v recepte na cviklovo-čučoriedkový koláč, takže dnes pokračujeme len receptom, tentokrát na cviklovo-mrkvovú polievku s citrónovou trávou, zázvorom a kokosovou smotanou. A zdravé jedlo je vraj nudné...Dobrú chuť!
CELÝ ČLÁNOK >Cvikla je výbornou zeleninou podporujúcou imunitný systém, má antiseptické a antibiotické účinky, ale tiež pomáha odkyslovať organizmus a zlepšuje činnosť obličiek. Je skvelým zdroj vitamínov E a C, minerálov ako železo, či kremík, ale tiež vysoký obsah vlákniny podporujúcej trávenie - proste je to zelenina, ktorá by v žiadnom prípade nemala chýbať...
CELÝ ČLÁNOK >Čo potrebujeme 1 strúčik Cesnak 1 ks Cibuľa 2 ks Mrkva 2 ks Petržlen 4 ks Paradajky Mrazené fazuľové struky 1/2 Brokolica Mrazený hrášok 6 ks Šampiňóny Čerstvé špenátové listy 1 ks Cuketa Čerstvá bazalka Čerstvá petržlenová vňať Himalájska soľ Olivový olej Pecorino syr Postup Cibuľu, cesnak nakrájame na kúsky a opražíme na olivovom oleji. Pridáme nakrájané paradajky, podlejeme...
CELÝ ČLÁNOK >Minulý týždeň sme sa zamerali na zadok a stehná odmakané vo fitness centre a dnes si zopakujeme tie isté partie, avšak v domácej verzii, keďže väčšina ľudí (aj mojich klientiek) nestíha chodiť do fitka 4x do týždňa, tak ako by si želali. Domáce cvičenie nemusí byť o nič menej kvalitné ako tréning s činkami a na...
CELÝ ČLÁNOK >Hlavný chod víkendového menu od Petry Bečárikovej pozostáva z jej obľúbenej kombinácie morských plodov, tentoraz kreviet a výborne dochutenej zeleniny - cukety, tekvice hokkaido, paštrnáku a hrášku. Opäť jedlo zapadajúce do každej fitness diéty, teda vysokobielkovinové, vysokotučné a nízkosacharidové, doplnené o kvalitnú porciu vitamínov a minerálov.
CELÝ ČLÁNOK >Víkendovú inšpiráciu na varenie začneme od konca, teda od dezertu. Dnes si Petra pre vás prichystala rýchly jablkový koláč z quinoových vločiek, ktorý je bezlepkový, bezlaktózový a plný kvalitných tukov a bielkovín. Presne ako má fit dezert vyzerať.
CELÝ ČLÁNOK >