← Späť

Malinovo-maková Šmakoun torta s ryžovým proteínom

Jana Abelovská nov 27, 2016

Táto torta síce okrem kakaového základu obsahuje aj 3 na sebe navrstvené krémy, no to neznamená, že by nespĺňala naše 3 základné požiadavky: jednoduchosť prípravy, chuť a tú najdôležitejšiu - výživovú hodnotu. Opäť vám stačí len kvalitný mixér, tortová forma a kvalitné ingrediencie, a chutný dezert nabitý bielkovinami je na svete. Dobrú chuť!

InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Na základ potrebujeme

  • 250 g celozrnné kakaové keksy
  • 150 ml mandľové mlieko

Na malinový krém potrebujeme

  • 200 g šmakoun brusinka-goji
  • 300 g maliny (mrazené/čerstvé)
  • 3 PL med
  • 50 ml mandľové mlieko (prípadne kokosové)
  • 20 g ryžový proteín
  • stévia na dosladenie
  • želatína

Na makový krém potrebujeme

  • 350 g odtučnený tvaroh
  • 40 g mletý mak
  • 2 PL med
  • 30 ml mandľové mlieko (príp. kokosové)
  • 20g ryžový proteín
  • stévia na dosladenie

Na avokádový krém potrebujeme

  • 200 g avokádo
  • 2 PL kakao
  • 3 PL med
  • stévia

Postup

  1. Keksíky podrvíme v mixéri, zmiešame s mliekom a utľapkáme na dno 26 cm tortovej formy, v ktorej zmes pečieme 10-15 minút pri 150°C.
  2. Pripravíme si malinový krém. Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme dohladka, dosladíme stéviou a pridáme potrebné množstvo želatíny na stuženie podľa návodu.
  3. Rovnako si vymixovaním všetkých ingrediencii vyrobíme aj makový a avokádový krém, ktoré navrstvíme na seba.
  4. Hotovú tortu dáme zachladiť.

Jana Abelovská

EAT BAKE TRAVEL

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY