← Späť

Mini-Čerešňová Bublanina Bez Múky

Petra Bečáriková aug 2, 2015

Opäť jeden sladko-zdravý recept z kuchyne našej trénerky Petry Bečárikovej dokazuje, že aj pre mlsné jazyky existujú koláče a iné sladké dobroty bez pridaného cukru a tentokrát dokonca aj múky. Sacharidom sa takmer všetci vyhýbame celý týždeň a tešíme sa na cheat day v našom jedálničku, kedy môžeme trochu zhrešiť. Tu je jeden zo spôsobov akým zhreší bez výčitiek ktorýkoľvek tréner, takže prečo to nevyskúšať? Je to naozaj jednoduché, potrebujete na to len 7 základných surovín a približne hodinku času.

InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme

  • Čeresne
  • 3 Vajcia
  • 3 PL Mandľovej múky
  • 1 PL Psyllium (Skorocel Indický)
  • 1/2 BIO Prášok do pečiva
  • 2 PL Posekaných mandlí
  • 2 Lyžice BIO kokosového oleja

Postup

  1. Čerešne vykôstkujeme.
  2. Vajcia, múku, olej, mandle, prášok do pečiva a psyllium spolu vymiesime.
  3. Cesto vylejeme do formy (priemer 12 cm).
  4. Ozdobíme čerešňami.
  5. Pečieme v rúre na 180°C cca 20 min.

Vieš čo ješ

Čerešňa má vysoký obsah sacharidov (narozdiel od kyslejšej višne), čo spraví z bublaniny dostatočne sladkú pochúťku a nemusíme domiešavať dodatočný cukor. Nepatrí síce medzi najvýživnejšie druhy ovocia, no vitamín C v nej obsiahnutý je dôležitým antioxidantom v organizme, ktorý posilňuje imunitný systém a napomáha hojeniu rán a krvotvorbe.

Mandle majú vysoký obsah tukov, ale až 92% z celkového podielu tvoria zdravé nenasýtené mastné kyseliny, čím prospievajú pri ochrane pred srdcovocievnymi chorobami, pomáhajú znižovať zdraviu škodlivý LDL cholesterol, a tým chránia pred aterosklerózou.100g mandlí pokrýva 175% dennej potreby vitamínu E, ktorý spomaľuje proces starnutia buniek a tkanív, ale tiež pokrýva dennú potrebu mangánu, ktorý je dôležitý pre metabolizmus bielkovín a tukov, ale tiež reguluje hladinu cukru v krvi. Ako bonus obsahujú aminokyselinu tyrozín, ktorá znižuje chuť do jedla a napomáha chutnutiu.

Psyllium, teda Skorocel Indický je výborným zdrojom vlákniny (dokonca aj pre ľudí, ktorí majú problémy s obilnou vlákninou ako je napríklad v jačmeni). Jeho užívanie má veľmi dobrý vplyv na zdravie, keďže čistí tráviace ústrojenstvo a reguluje stolicu, znižuje hladinu LDL cholesterolu, znižuje riziko rakoviny hrubého čreva a čo nás večných dietárov zaujíma najviac, pomáha pri redukcii hmotnosti.


Petra Bečáriková

MAXIMUS GYM

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY