← Späť

Plnené kuracie prsia s cukinovými hranolkami

Lucia Gulišová júl 24, 2016

Keď si predstavíte kuracie prsia s hranolkami, tak vám pravdepodobne ako prvé napadne poriadne mastné reštauračné menu prsíčok v trojobale s polotovarovou verziou fritovaných zemiakov. Takéto lahôdky my ale predsa len radšej prenecháme pohostinstvám a budeme sa venovať diétnej kuchyni, lebo to nám ide lepšie. Pre zdravo žijúcich mäsožravcov si totiž Lucka prichystala túto kombináciu hranoliek z cukiny s pečenými kuracími prsiami plnenými mozzarellovo-šampiňónovo-paradajkovou plnkou. Recept diétny, jednoduchý a plný bielkovín, ktoré každý aktívne žijúci človek potrebuje. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme

  • 3 ks kuracie prsia
  • 6 ks sušené paradajky
  • 7 ks šampiňóny
  • 1 balenie mozzarella
  • 1 hrsť vlašské orechy
  • 1 čl ľanové semienka
  • 1/2 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • cukina (množstvo podľa potreby)
  • ghee maslo, olej
  • himalájska soľ
  • špáradlá

Postup

  1. Na panvici si opražíme cibuľu, cesnak, sušené paradajky a najemno nasekane vlašské orechy, osolíme a okoreníme.
  2. Zmes stiahneme z ohňa a pridáme na kocky nakrájanú mozzarellu.
  3. Do kuracích pŕs jemne vykrojíme kapsu, ktorú následne naplníme hotovou zmesou a uzavrieme špáradlami.
  4. Podlejeme vodou a pečieme cca 40 minút na 180°C.
  5. Cukinu si nakrájame na hranolky a opražíme na ghee masle.
  6. Hotové hranolky posypeme ľanovými semienkami a premiešame.

Tagy

Lucia Gulišová

U GUĽKY

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY