S majonézovým šalátom sa u nás spája takmer každý sviatok a tak sme sa rozhodli aj túto typickú pochúťku pripraviť na fit spôsob. Tá naša je s domácou majonézou, sladkými zemiakmi, trochu netradičným jablkom,…a množstvom ďalších len zdravých surovín. Nedá sa povedať, že je od klasického ťažkého zemiakového šalátu na nerozoznanie, no ak ste v diétnom režime a máte chuť na typické sviatočné jedlo, určite si pochutíte.
Na majonézu potrebujeme
- 2 ks vaječné žĺtka
- 1 PL dijonskej horčice
- 300-400 ml olivového oleja
- 1 ½ PL vínneho octu
Na šalát potrebujeme
- 2 ks sladký zemiak (uvarený)
- 3 ks mrkva (uvarená)
- 1 ks jablko
- 1 hrnček hrášok (uvarený)
- 1 ks malý petržlen (čerstvý)
- himalájska soľ
- čierne korenie
- šťava z citróna
- 2 ks domáce vajcia (na mäkko uvarené)
- 100 ml cmar
Postup
- Uvaríme sladké zemiaky, mrkvu a hrášok tak, aby zmäkli, no nemali kašovitú konzistenciu.
- Majonézu vymiešame z vybraných surovín. Ak je potreba, dosolíme podľa chuti.
- Na jemno nakrájaný petržlen, na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a jablko zmiešame s uvareným hráškom. Primiešame majonézu, cmar a doplníme citrónom, soľou a korením podľa chuti.

FIT POBYTY