← Späť

Sladká sviatočná vegan saláma

Lucia Gulišová dec 16, 2017

Slová “sladká” a “saláma” k sebe síce veľmi nepasujú, avšak v So Gulicious kuchyni je možné takmer čokoľvek. A najmä počas Vianoc. Práve na sviatočné príležitosti sme totiž pre vás prichystali takúto jednoduchú nepečenú dobrotu, ktorá je síce sladšia ako naše obvyklé dezerty (bez cukru, ale s väčším množstvom datlí a brusníc), no je vhodná pre všetkých vegánov, bezlepkáčov a tiež bezlaktózovcov. Ak teda budete sviatkovať aktívne, môžete si dopriať aj takúto “salámu”. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme

  • 100 g datlí
  • 50 g sušených brusníc
  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g nasekaných mandlí
  • 2 PL raw kakaového prášku
  • Períkové korenie
  • Brezový cukor na obalenie

Postup

  1. Rozmixujeme si datle a sušene brusnice, aby nám vznikla lepkavá hmota.
  2. Pridáme nasekané vlašské orechy, mandle, kakaový prášok a perníkové korenie.
  3. Položíme na potravinársku fóliu a zarolujeme, aby nám vznikol salámový tvar.
  4. Dáme zachladiť do chladničky najlepšie cez noc.
  5. Pre efekt “salámu” obalíme v brezovom cukre, ktorý sme si rozmixovali na jemný prášok.

Lucia Gulišová

U GUĽKY

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY