Slová “sladká” a “saláma” k sebe síce veľmi nepasujú, avšak v So Gulicious kuchyni je možné takmer čokoľvek. A najmä počas Vianoc. Práve na sviatočné príležitosti sme totiž pre vás prichystali takúto jednoduchú nepečenú dobrotu, ktorá je síce sladšia ako naše obvyklé dezerty (bez cukru, ale s väčším množstvom datlí a brusníc), no je vhodná pre všetkých vegánov, bezlepkáčov a tiež bezlaktózovcov. Ak teda budete sviatkovať aktívne, môžete si dopriať aj takúto “salámu”. Dobrú chuť!
Čo potrebujeme
- 100 g datlí
- 50 g sušených brusníc
- 100 g vlašských orechov
- 100 g nasekaných mandlí
- 2 PL raw kakaového prášku
- Períkové korenie
- Brezový cukor na obalenie
Postup
- Rozmixujeme si datle a sušene brusnice, aby nám vznikla lepkavá hmota.
- Pridáme nasekané vlašské orechy, mandle, kakaový prášok a perníkové korenie.
- Položíme na potravinársku fóliu a zarolujeme, aby nám vznikol salámový tvar.
- Dáme zachladiť do chladničky najlepšie cez noc.
- Pre efekt “salámu” obalíme v brezovom cukre, ktorý sme si rozmixovali na jemný prášok.

FIT POBYTY