Panna cotta je naozaj chutný dezert bežne pripravovaný zo smotany, želatíny a nie malého množstva cukru. Čo máme teda spraviť, ak nám takáto talianska dobrota chutí a nechceme sa jej vzdať? Upravíme si ju predsa na diétnu bezsmotanovú verziu plnú bielkovín! Vyskúšajte túto šmakoun verziu s mandľovým mliekom, slivkovou dreňou a škoricou, a uvidíte, že sa každý recept dá “oklamať”…a takú tú klasickú verziu si dáme raz za rok v poriadnej talianskej reštaurácii 🙂 Dobrú chuť!
Čo potrebujeme
- 200 g šmakoun slivka-škorica
- 2 dcl mandľové alebo kokosové mlieko
- 1 čl škorica
- 1 PL bio slivková dreň
- erytritol
- 2 dcl voda
- agar
Postup
- Šmakouna, mandľové mlieko, škoricu, dreň, erytritol rozmixujeme na hladký krém.
- Z vody a agaru si pripravíme želatínu, vychladíme a ešte vlažnú ju rozmixujeme s krémom.
- Hmotu nalejeme do malých sklenených pohárikov, dáme stuhnúť do chladničky na cca 1 hodinu.
- Následne ju vyklopíme na tanierik, ozdobíme slivkovou dreňou a podávame.

FIT POBYTY