← Späť

Slivkovo-škoricová Šmakoun panna cotta

Petra Bečáriková nov 27, 2016

Panna cotta je naozaj chutný dezert bežne pripravovaný zo smotany, želatíny a nie malého množstva cukru. Čo máme teda spraviť, ak nám takáto talianska dobrota chutí a nechceme sa jej vzdať? Upravíme si ju predsa na diétnu bezsmotanovú verziu plnú bielkovín! Vyskúšajte túto šmakoun verziu s mandľovým mliekom, slivkovou dreňou a škoricou, a uvidíte, že sa každý recept dá “oklamať”…a takú tú klasickú verziu si dáme raz za rok v poriadnej talianskej reštaurácii 🙂 Dobrú chuť!

InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme

  • 200 g šmakoun slivka-škorica
  • 2 dcl mandľové alebo kokosové mlieko
  • 1 čl škorica
  • 1 PL bio slivková dreň
  • erytritol
  • 2 dcl voda
  • agar

Postup

  1. Šmakouna, mandľové mlieko, škoricu, dreň, erytritol rozmixujeme na hladký krém.
  2. Z vody a agaru si pripravíme želatínu, vychladíme a ešte vlažnú ju rozmixujeme s krémom.
  3. Hmotu nalejeme do malých sklenených pohárikov, dáme stuhnúť do chladničky na cca 1 hodinu.
  4. Následne ju vyklopíme na tanierik, ozdobíme slivkovou dreňou a podávame.

Petra Bečáriková

MAXIMUS GYM

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY