← Späť

Smoothie – Tekvica, vlašský orech, banán, jogurt, škorica

Maroš Krivosudskýdec 17, 2015

Smoothie môžeme rozdeliť na raňajkové, potréningové, a potom je tu tretia skupina – smoothie, ktoré sa nehanbíme dať svojím hosťom ako zdravý dezert po chutnom jedle. Táto vianočná tekvicovo-škoricová verzia s banánom, kokosovou vodou, jogurtom a vlašskými orechmi presne takým dezertom je, lebo chutí skvele, vyzerá skvele a zároveň spĺňa všetky podmienky, aby mohlo byť schválené #ceztrenera. V recepte je použitý grécky jogurt, ktorý je lepším zdrojom bielkovín a má menší podiel sacharidov ako jogurt klasický, no pokiaľ máte alergiu na mliečnu bielkovinu, prípadne latózovú intoleranciu, určite ho vyskúšajte so sójovou alebo inou bezlaktózovou alternatívou. Dezertné smoothie namiesto čistej vody zalievame vodou kokosovou, tá okrem množstva zdravotných benefitov tiež dopĺňa sladkú vianočnú tekvicovo-škoricovú chuť. Pokiaľ budete pri príprave nedočkaví a nebude sa vám chcieť čakať na vychladenie dezertu, môžete tak ako my použiť zopár kúskov ľadu, ktoré vám uvarenú tekvicu dostatočne schladia. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme (4 porcie)

  • 1/2 tekvice hokkaido
  • 1 ks banán
  • 1/2 hrnčeku vlašských orechov
  • 1 ks grécky jogurt
  • 4 čl mletá škorica
  • 330ml kokosová voda

Postup

  1. Tekvicu hokkaido nakrájame na malé kúsky a varíme 15 minút.
  2. Uvarenú tekvicu zmiešame s ostatnými surovinami a mixujeme.
  3. Hotové smoothie dozdobíme plátkami kokosu, vlašským orechom a dáme zachladiť.

Maroš Krivosudský

HEALTH SERVICES

MOJE ČLÁNKY

FIT POBYTY