← Späť

Tekvicové špagety Bolognese na fit spôsob

Veronika Fabianová dec 9, 2018

Skúšali ste niekedy piecť žltú špagetovú tekvicu? Jej vnútro má po vybratí z trúby skvelú konzistenciu a pri troche fantázie z nej viete spraviť aj takú pochúťku, akou sú necestovinové špagety. Ako na to? Môže vás inšpirovať napríklad aj náš fit recept na zdravé špagety – nešpagety Bolognese, s ktorými vám pôjde napríklad aj také chudnutie ľahšie. Oproti klasickým sú totiž nízkosacharidové, nízkokalorické a ak máte problém s celiakou, sú vhodné aj pre vás. Tekvica totiž samozrejme žiaden glutén neobsahuje, takže sú prirodzene bezlepkové. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme

  • 1 špagetová tekvica
  • 500 g hovädzieho a bravčového mäsa
  • olivový olej
  • 2 stredné cibule, jemne nakrájané na kocky
  • 2 stredné mrkvy, jemne nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 700 g rajčinová omáčka
  • 3 PL rajčinovej pasty
  • 2 bobkové listy
  • čerstvý tymian
  • soľ a korenie
  • čerstvá bazalka
  • syr (pecorino, parmezán)

Bolonská omáčka – postup

  1. Rozohrejte na veľkej panvici 3 polievkové lyžice olivového oleja.
  2. Pridajte cibuľu, mrkvu, cesnak a opekajte do zlatista.
  3. Ďalej si na olivovom oleji opečte mleté mäso.
  4. Pridajte rajčinovú omáčku, rajčinový pretlak, bobkový list, tymian a ochuťte soľou a korením.
  5. Priveďte zmes do varu a varte, kým sa šťava neodparí a omáčka nezostane hustejšej konzistencie.

Postup na prípravu tekvice

Existuje niekoľko spôsobov, ako môžete pripraviť tekvicu. Ja som sa ju rozhodla upiecť v rúre.

  1. Rozkrojíte tekvicu napoly.
  2. Potom ju položte na plech vystlaný papierom na pečenie, prerezaným stredom smerom nahor.
  3. Pokvapkajte olivovým olejom a nechajte piecť do mäkka 30-40 minút pri 180°C.
  4. Po upečení z tekvice vyškriabte vidličkou vnútro tak, aby ste z nej vytvorili “špagety”.
  5. Podávajte s Bolonskou omáčkou, nastrúhaným syrom a čerstvou bazalkou.

Tagy

Veronika Fabianová

FIT FABRIK

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY