← Späť

Šťavnatý cuketový koláč s marhuľami

Petra Bečáriková aug 17, 2017

Marhule sú ovocie, ktoré u nás buď nie je vôbec (takmer celý rok) alebo je ich tak veľa, že to nestíhame všetko pojesť (takmer celé leto). V tom prvom prípade si veľmi neporadíme a môžeme sa akurát tak tešiť na leto. V tom druhom je to ale inak a keď nám už prestanú chutiť na čerstvý spôsob, môžeme začať vymýšľať a piecť napríklad aj takéto zdravé marhuľové recepty. Vyskúšajte tento jednoduchý fit marhuľový koláč, ktorého základ tvorí cuketa a bezlepková kokosovo-pohánková múka, a určite neoľutujete. No a keďže je tiež bezlaktózový, je to diétny koláč vhodný takmer pre všetkých. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Na korpus potrebujeme

  • 1 ks cuketa
  • 400 ml mandľové mlieko
  • 4 PL kokosová múka
  • 6 PL pohánkové vločky
  • 5 ks vajcia
  • stévia alebo kokosový cukor
  • vanilkový struk
  • 1/2 čl sóda bikarbóna
  • 1 čl citrónová šťava
  • marhule

Na polevu potrebujeme

  • 80% horká čokoláda
  • 2 PL kokosový olej

Postup

  1. Všetky ingrediencie okrem vločiek a marhúľ rozmixujeme.
  2. Do zmesi primiešame pohánkové vločky, vylejeme do vymastenej tortovej formy, ozdobíme prekrojenými marhuľami.
  3. Pečieme v predhriatej rúre cca 60 min na 180°C.
  4. Čokoládu roztopíme na kokosovom oleji a pokvapkáme ňou vychladený koláč.

Petra Bečáriková

MAXIMUS GYM

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY