Labky sú tradícia, ktorá v našom vianočnom pekárskom repertoári jednoznačne nesmie chýbať. Ako si ich pripraviť zdravšie a diétnejšie, no zato rovnako „nezdravo“ chutne? Takto.
Čo potrebujeme
- 280 g hladkej špaldovej (celozrnnej) múky
- 200 g masla
- 100 g obilného sladu / sirupu, špaldového alebo ryžového či jačmenného
- 60 g mletých vlašských orechov
- 1 PL kakaa
- štipka škorice, mletého zázvoru, klinčekov a muškátového orieška
- 1/2 čl vínneho kameňa
- trstinový cukor / na obaľovanie
Postup
- Zmiešame múku, zmäknuté maslo, najemno pomleté orechy, slad a všetky korenia do pevného cesta, ktoré necháme chvíľku odstáť v chlade.
- Následne ním plníme formičky na medvedie labky a pečieme na horúcom vzduchu na 150 °C cca 15 minút.
- Po upečení opatrne labky vyklopíme z formičiek a obaľujeme v najemno pomletom trstinovom cukre.

FIT POBYTY