← Späť

Také iné medvedie labky

Katarína Kopúnová dec 18, 2016

Labky sú tradícia, ktorá v našom vianočnom pekárskom repertoári jednoznačne nesmie chýbať. Ako si ich pripraviť zdravšie a diétnejšie, no zato rovnako „nezdravo“ chutne? Takto.

InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme

  • 280 g hladkej špaldovej (celozrnnej) múky
  • 200 g masla
  • 100 g obilného sladu / sirupu, špaldového alebo ryžového či jačmenného
  • 60 g mletých vlašských orechov
  • 1 PL kakaa
  • štipka škorice, mletého zázvoru, klinčekov a muškátového orieška
  • 1/2 čl vínneho kameňa
  • trstinový cukor / na obaľovanie

Postup

  1. Zmiešame múku, zmäknuté maslo, najemno pomleté orechy, slad a všetky korenia do pevného cesta, ktoré necháme chvíľku odstáť v chlade.
  2. Následne ním plníme formičky na medvedie labky a pečieme na horúcom vzduchu na 150 °C cca 15 minút.
  3. Po upečení opatrne labky vyklopíme z formičiek a obaľujeme v najemno pomletom trstinovom cukre.

Katarína Kopúnová

FOOD KUT

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY