Ak by sa mal spraviť rebríček najuniverzálnejších surovín, ktoré sa dajú použiť v kuchyni, tekvica by sa určite umiestnila na popredných priečkach. Môžete ju namixovať do polievok, uvariť ako prílohu namiesto zemiakov, zapiecť so syrom a zeleninou…alebo z nej spraviť takýto fitness tvarohový koláč nabitý bielkovinami. Ochutnáte?
Na korpus potrebujeme
- 200g jemné ovsené vločky (alebo pohánkové)
- 1 ks vajíčko
- 3 PL kokosový olej
- 2 PL javorový sirup (alebo ryžový sirup)
- trocha vody
Na náplň potrebujeme
- 500 g jemný odtučnený tvaroh
- 1 ks malá tekvica hokkaido (450 g tekvicového pyré)
- 2 ks vajíčka
- 1 PL arašidové maslo
- 2 čl škorica
- 1/2 čl mletý zázvor
- trocha citrónovej šťavy
- sladidlo podľa chuti (použila som 4 PL javorového sirupu)
Postup
- Najskôr si pripravíme korpus. Všetky ingrediencie zmiešame a prilejeme trocha vody, aby sme dosiahli mierne lepivú konzistenciu.
- Cesto vtlačíme na spodok aj boky tortovej formy a dáme piecť na 12 minút na 200°C.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Tekvicu vydlabeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť v troške vody asi 15 minút domäkka.
- Potom vodu zlejeme a tekvicu rozmixujeme na pyré tyčovým mixérom.
- Tvaroh vymiešame s tekvicovým pyré, pridáme vajíčka a arašidové maslo.
- Na záver pridáme škoricu, zázvor, citrónovú šťavu a osladíme podľa chuti.
- Náplň nalejeme na predpečený korpus a pečieme ešte 50 minút na 180°C.
- Hotový cheesecake necháme vychladnúť. Pri podávaní ho môžeme posypať plátkami opražených mandlí.

FIT POBYTY