← Späť

Tradičná Paella s morskými plodmi

Jana Abelovská sep 21, 2017

Paella je chutné a zdravé španielske jedlo, ktoré si určite zamilujete. Je totiž veľmi jednoduché a môžete si ho prispôsobiť ako len chcete. Stačí zmiešať ryžu, rôzne kombinácie zeleniny a strukovín, mäsa alebo morských plodov, pridáte trochu voňavého šafranu a fit panvičku máte hotovú. Vyskúšajte túto verziu a uvidíte, že talianske rizoto už ďalej nebude jediným ryžovým jedlom vo vašom jedálničku. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Pre 3 osoby potrebujeme

  • 300 g ryže na Paellu alebo Arborio ryže
  • 1 väčšia cibuľa, najemno nakrájaná
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 900 ml kuracieho vývaru
  • Veľká štipka šafranu
  • 1 čl mletej červenej papriky
  • 1 PL olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať
  • Himalájska soľ
  • 100 g hrášku
  • 50 g sušených paradajok
  • Morské plody podľa výberu

Postup

  1. Na veľkej panvici alebo paellovej panvici rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a cesnak, varíme, kým cibuľka získa farbu.
  2. Pridáme ryžu, papriku a restujeme ryžu asi minútu za stáleho miešania.
  3. Pridáme vývar a šafran, privedieme k varu, znížime teplotu a varíme asi 15 minút alebo dokým je ryža tesne pred uvarením.
  4. Do ryže poukladáme morské plody a sušené paradajky a varíme ďalších 10 minút, kým sú morské plody úplne uvarené.
  5. Pridáme čerstvý hrášok, osolíme, okoreníme, zvýšime plameň a varíme ešte minútu, dokým ryža na spodu nezačne hnednúť.
  6. Vmiešame petržlen, naaranžujeme mesiačiky citróna a podávame.

Extra tipy pre perfektnú Paellu

  • Pred podávaním pokvapkáme Paellu citrónovou šťavou
  • Paellu pri varení neprikrývame
  • Ryžu nemiešame! Keď prvýkrát pridáme ryžu, je v poriadku ju premiešať rovnomerne po panvici, ale potom už sa musí nechať len variť.

Jana Abelovská

EAT BAKE TRAVEL

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY