Paella je chutné a zdravé španielske jedlo, ktoré si určite zamilujete. Je totiž veľmi jednoduché a môžete si ho prispôsobiť ako len chcete. Stačí zmiešať ryžu, rôzne kombinácie zeleniny a strukovín, mäsa alebo morských plodov, pridáte trochu voňavého šafranu a fit panvičku máte hotovú. Vyskúšajte túto verziu a uvidíte, že talianske rizoto už ďalej nebude jediným ryžovým jedlom vo vašom jedálničku. Dobrú chuť!
Pre 3 osoby potrebujeme
- 300 g ryže na Paellu alebo Arborio ryže
- 1 väčšia cibuľa, najemno nakrájaná
- 3 strúčiky cesnaku
- 900 ml kuracieho vývaru
- Veľká štipka šafranu
- 1 čl mletej červenej papriky
- 1 PL olivového oleja
- Čerstvá petržlenová vňať
- Himalájska soľ
- 100 g hrášku
- 50 g sušených paradajok
- Morské plody podľa výberu
Postup
- Na veľkej panvici alebo paellovej panvici rozohrejeme olej. Pridáme cibuľu a cesnak, varíme, kým cibuľka získa farbu.
- Pridáme ryžu, papriku a restujeme ryžu asi minútu za stáleho miešania.
- Pridáme vývar a šafran, privedieme k varu, znížime teplotu a varíme asi 15 minút alebo dokým je ryža tesne pred uvarením.
- Do ryže poukladáme morské plody a sušené paradajky a varíme ďalších 10 minút, kým sú morské plody úplne uvarené.
- Pridáme čerstvý hrášok, osolíme, okoreníme, zvýšime plameň a varíme ešte minútu, dokým ryža na spodu nezačne hnednúť.
- Vmiešame petržlen, naaranžujeme mesiačiky citróna a podávame.
Extra tipy pre perfektnú Paellu
- Pred podávaním pokvapkáme Paellu citrónovou šťavou
- Paellu pri varení neprikrývame
- Ryžu nemiešame! Keď prvýkrát pridáme ryžu, je v poriadku ju premiešať rovnomerne po panvici, ale potom už sa musí nechať len variť.

FIT POBYTY