Horúce počasie si pýta ľadové osvieženie. Však čo je počas letných dní lepšie ako chutná zmrzlina? Keď však chcete žiť fit a diétne, tej klasickej vysokokalorickej by ste sa mali čo najviac vyhýbať. Našťastie sú tu ale aj zdravé a chutné alternatívy, ktoré si viete pripraviť sami doma. A čo je najlepšie? Tento jednoduchý recept na trojfarebnú zmrzlinu dokáže spraviť aj dieťa. Taký je jednoduchý. Dobrú chuť!
Horúce počasie si pýta ľadové osvieženie. Však čo je počas letných dní lepšie ako chutná zmrzlina? Keď však chcete žiť fit a diétne, tej klasickej vysokokalorickej by ste sa mali čo najviac vyhýbať. Našťastie sú tu ale aj zdravé a chutné alternatívy, ktoré si viete pripraviť sami doma. A čo je najlepšie? Tento jednoduchý recept na trojfarebnú zmrzlinu dokáže spraviť aj dieťa. Taký je jednoduchý. Dobrú chuť!
Na čokoládovú zmrzlinu potrebujeme
- 200 g zmrazený/čerstvý banán (na kolieska)
- 120 g biely jogurt
- 30 g čokoládový proteín
- 1 PL holandské kakao
- škorica
Na avokádovú zmrzlinu potrebujeme
- 1 ks zrelé avokádo
- 200 g jemný tvaroh
- šťava z citróna
- 1 PL med
- 1 PL rozmixovaný strúhaný kokos na jemno
Na jahodovú zmrzlinu potrebujeme
- 200 g zmrazené / čerstvé jahody
- 100 ml mandľové alebo kokosové mlieko
- 1 odmerka jahodový proteín
- 1 PL prášok acai
Postup
- Ingrediencie na jednotlivé zmrzliny spolu rozmixujme v mixéri.
- V prípade použitia zmrazeného ovocia môžme ihneď podávať, poprípade dať ešte na chvíľku zamraziť.
- Zmrzliny z čerstvého ovocia dáme do mrazničky na minimálne 3-4 hodiny a za občasného premiešania vidličkou (pre krémovejšiu konzistenciu) necháme zamrznúť do požadovanej konzistenice.
- Ak zmrzliny robíme do zásoby, tak počas prvých 2-3 hodín zmes občas premiešame a pred konzumáciou vytiahneme aspoň 15 minút vopred, aby zmrzlina trochu povolila a dala sa naberať.
- Skladujeme v plastových nádobách určených na mrazenie.

FIT POBYTY