← Späť

Tuniak na grile s tekvicovým hokkaido pyré

Jana Abelovská okt 14, 2018

Jeden z tých jednoduchších, no o to výživnejších receptov. Ryby sú známe tým, že sú najlepším zdrojom omega-3 mastných kyselín, teda najzdravšej formy tukov. Preto a tiež pre vysoký obsah bielkovín by teda v našom jedálničku nemali chýbať. Prílohou v tomto fit recepte je zdravá alternatíva pyré, pripravená z tekvice hokkaido, špenátu a tvarohu. Takzvanou čerešničkou na torte sú zelené fazuľky obalené v prosciutte. Suma sumárum,  568 kcal, až 66 gramov bielkovín, 21 gramov sacharidov a 24 gramov tukov na jednu porciu. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme (pre 2 osoby)

Steak z tuniaka

  • 500 g filet z tuniaka
  • dva strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • korenie na ryby

Pyré z tekvice hokkaido

  • 300 g tekvica hokkaido
  • 150 g odtučneného tvarohu (príp. bezlaktózový tvaroh)
  • nasekané špenátové listy
  • šťava z jednej limetky
  • soľ a korenie

Príloha

  • 200 g zelených fazuliek
  • 60 g prosciutto crudo

Postup

  1. Najprv si pripravíme tekvicové pyré. Z tekvice odrežeme vrch, vydlabeme semiačka, tekvicu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme na plech a pečieme asi 20 minút alebo dokým nie je hokkaido upečené.
  2. Upečenú tekvicu hokkaio rozmixujeme s tvarohom dohladka, pridáme špenát, limetkovú štavu, soľ a korenie.
  3. Rozmrazené tuniakové filety osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby.
  4. Grilujeme na panvici s cesnakom a olivovým olejom, kým je hotový.
  5. Fazuľky si najprv uvaríme na pare, posolíme, okoreníme, zoberieme menší zväzok a obalíme ich v strede prosciuttom tak, ako vidíme na obrázku.
  6. Osmažíme na panvičke, kým sa prosciutto neuvarí.

Jana Abelovská

EAT BAKE TRAVEL

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY