← Späť

Tuniak na grile s tekvicovým hokkaido pyré

Jana Abelovská okt 14, 2018

Jeden z tých jednoduchších, no o to výživnejších receptov. Ryby sú známe tým, že sú najlepším zdrojom omega-3 mastných kyselín, teda najzdravšej formy tukov. Preto a tiež pre vysoký obsah bielkovín by teda v našom jedálničku nemali chýbať. Prílohou v tomto fit recepte je zdravá alternatíva pyré, pripravená z tekvice hokkaido, špenátu a tvarohu. Takzvanou čerešničkou na torte sú zelené fazuľky obalené v prosciutte. Suma sumárum,  568 kcal, až 66 gramov bielkovín, 21 gramov sacharidov a 24 gramov tukov na jednu porciu. Dobrú chuť!


InBody diagnostika v Bratislave

Merajte si svoj diétny progres! Počas diagnostiky zistíte svoje % tuku a svalov v tele, hodnotu viscerálneho tuku, zadržiavanie vody a iné parametre. Vaša premena začína už dnes!

Čo potrebujeme (pre 2 osoby)

Steak z tuniaka

  • 500 g filet z tuniaka
  • dva strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • korenie na ryby

Pyré z tekvice hokkaido

  • 300 g tekvica hokkaido
  • 150 g odtučneného tvarohu (príp. bezlaktózový tvaroh)
  • nasekané špenátové listy
  • šťava z jednej limetky
  • soľ a korenie

Príloha

  • 200 g zelených fazuliek
  • 60 g prosciutto crudo

Postup

  1. Najprv si pripravíme tekvicové pyré. Z tekvice odrežeme vrch, vydlabeme semiačka, tekvicu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky. Dáme na plech a pečieme asi 20 minút alebo dokým nie je hokkaido upečené.
  2. Upečenú tekvicu hokkaio rozmixujeme s tvarohom dohladka, pridáme špenát, limetkovú štavu, soľ a korenie.
  3. Rozmrazené tuniakové filety osolíme, okoreníme a posypeme korením na ryby.
  4. Grilujeme na panvici s cesnakom a olivovým olejom, kým je hotový.
  5. Fazuľky si najprv uvaríme na pare, posolíme, okoreníme, zoberieme menší zväzok a obalíme ich v strede prosciuttom tak, ako vidíme na obrázku.
  6. Osmažíme na panvičke, kým sa prosciutto neuvarí.

DeepWORK & TotalBODY Víkend

Kombinácia pomalšieho DeepWORKu a dynamického TotalBODY je ideálna pre všetkých milovníkov skupinových cvičení, ktorí nemajú radi stereotyp. A kto to všetko povedie? Nikto iný ako dvaja z najlepších a najskúsenejších inštruktorov na Slovensku, Milan Adamka a Eňa Buzinkay.

Jana Abelovská

EAT BAKE TRAVEL

MOJE ČLÁNKY

Sledujte nás

Proteínová stracciatella roláda

Diana Vidáková apr 4, 2019

Tvarohové fit pagáče

Diana Vidáková jan 10, 2019

Jablkovo-škoricová fit bábovka

Veronika Fabianová dec 30, 2018

FIT POBYTY

SÁModSEBA Fit Pobyt
s výťažkom pre deti bez rodín
RZ Tesáre Nové Mlyny

Už od 119 €

2. ročník programovo najnabitejšieho fitpobytu zameraného na jogu, beh, fitness, bojové športy a tiež zdravú stravu. Tak ako minulý rok celý zisk z pobytu poputuje nadácii Provida a teda detičkám bez rodín, o ktoré sa táto nadácia stará v programe Tvoj Buddy.

ZOBRAZIŤ DETAIL >

Jarný Fit Pobyt s Eňou a Miňom
pre fanúšikov skupinových cvičení
Hotel Tri Studničky****

Už od 259 €

3-dňová kombinácia skupinových cvičení v jednom z najkrajších hotelov na Slovensku. A kto to všetko povedie? Nikto iný ako dvaja z najlepších a najskúsenejších inštruktorov na Slovensku, Milan Adamka a Eňa Buzinkay.

ZOBRAZIŤ DETAIL >

Joga Pobyt s Jarom Pávekom
cesta k vlastnej praxi
Tri Studničky****

Už od 389 €

Úplne prvý slovenský joga pobyt s Jarom Pávekom je tu a my sa nevieme dočkať! Toto 4-dňové spojenie jogovej praxe, jogových prednášok a diskusií o všetkom, čo sa jogy aspoň trochu týka, je vhodné tak pre úplných začiatočníkov, ako aj pre pokročilých cvičencov.

ZOBRAZIŤ DETAIL >