Ďalší koláč plný bielkovín vhodný pre všetkých bezlepkáčov a bezlaktózovcov a teda aj ďalšia inšpirácia na pečenie dobrôt vhodných pre váš cheat day. Dobrú chuť!
Na základ potrebujeme
- 300 g pohánkovej alebo quinoovej muky
- štipka himalájskej soli
- 3 PL kokosový cukor
- 200 g maslo alebo kokosový olej
- 2 žĺtky
- 3 PL kokosová smotana alebo ovčí jogurt
- 1/2 balenia prášok do pečiva bio
Na makovú plnku potrebujeme
- 8 ks vajcia
- kokosový cukor alebo stévia
- 250 g mletý mak
- 30 g quinoové vločky
- citrónová kôra
Postup
- Cesto vymiesime zo všetkých potrebných ingrediencii, rozdelíme na dve časti a dáme do chladničky.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, žĺtky a premiešame. Pridáme mak, vločky a postrúhanú citrónovú kôru.
- Obe vrstvy cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu, plech vymastíme a vložíme prvú vrstvu.
- Potrieme makovou plnkou, zakryjeme druhou vrstvou, Popicháme vidličkou a pečieme cca 25 minút na 180°C.
- Nakoniec rozpustíme kvalitnú horkú čokoládu na kokosovom oleji a polejeme ňou už vychladnutý koláč.

FIT POBYTY